Hyppää sisältöön

Etusivu Työelämän muutos näkyy koulutustarjonnan käytössä – tekoäly otti exceliltä kärkipaikan jäsenten verkkokirjastossa 

Työelämän muutos näkyy koulutustarjonnan käytössä – tekoäly otti exceliltä kärkipaikan jäsenten verkkokirjastossa 

Aiheet

  • Osaamisen kehittäminen
  • Työnhaku

Uudet tiedot ja taidot ja erityisesti tekoäly kiinnostivat ennätyksellisen monia YTK Työelämän jäseniä vuonna 2023. Työelämän verkkokoulutuskirjastoon rekisteröityi useita tuhansia uusia käyttäjiä ja koulutussisältöjä katsottiin kymmeniätuhansia kertoja. Monet pohtivat juuri nyt esimerkiksi tekoälyn vaikutuksia työhön.

YTK Työelämä ry:n jäsenetuihin kuuluvaan verkkokoulutuskirjastoon rekisteröityi useita tuhansia uusia käyttäjiä vuoden 2023 aikana. Kirjaston sisältöjä katseltiin lähes 30 000 kertaa. 

”Työelämän murroksesta ja esimerkiksi tekoälyn vaikutuksesta työntekoon on puhuttu viime aikoina todella paljon. Kuvaavaa on ehkä se, että suosituimman koulutussisällön kunniapaikkaa pitkään pitänyt excel joutui tippumaan kakkoseksi tekoälyaiheisten koulutusten ottaessa kärkipaikan. Alasta riippumatta monet pohtivat viime vuonna, miltä oman työn tulevaisuus näyttää ja miten tekoälyä voisi hyödyntää”, sanoo YTK Työelämän johtaja Ilona Kangas

Myös omat taidot saattavat mietityttää – minkälaista osaamista juuri minä tarvitsen tulevaisuudessa ja miten kehitän taitojani? 

”Tavoitteemme on tarjota jokaiselle edellytyksiä huolehtia omasta työelämäkelpoisuudestaan. On hienoa, jos työnantaja vastaa työntekijöidensä osaamisesta, mutta kannustamme jokaista myös yksilönä aktiiviseen uteliaisuuteen. Esimerkiksi työttömällä ei ole samanlaisia mahdollisuuksia käydä koulutuksissa kuin työssäkäyvällä, mutta toisaalta juuri hänen tulisi pysyä muuttuvan työelämän menossa mukana. Siksi haluamme tarjota laadukasta oppia aivan kaikille jäsenillemme”, sanoo Kangas. 

YTK Työelämän jäsenilleen tarjoama verkkokoulutuskirjasto on digitaalisia oppimisratkaisuja tarjoavan Eduhousen tuottama. Koko sisältö, eli tuhannet koulutukset ovat YTK Työelämän jäsenten rajattomassa käytössä 24 euron vuosittaisen jäsenmaksun hintaan.