Hyppää sisältöön
Etusivu Opiskelijajäsenyys

YTK opiskelijoille

YTK:n opiskelijajäsenyys auttaa sinua siirtymään kohti työelämää. Liity jäseneksi ja saat kaikki työelämäpalvelut käyttöösi!

Nuori sinihiuksinen nainen katsoo itsevarmasti kameraan.

Miltä kuulostaisi tapaturmavakuutus vapaa-ajan sattumuksiin tai soitto lakimiehelle, jos työjutuissa jokin askarruttaa? Tai ehkä kaipaat vinkkejä työllistymiseen, tarvitset virusturvaa läppäriin tai haaveilet edullisesta viikonloppulomasta tai joogakurssista? Näistä ja lukuisista muista YTK:n työelämäpalveluista on sinulle hyötyä jo opintojen aikana, kun olet ottamassa askeleita kohti työelämää, joten mitä vielä mietit?! Liity nyt!

BTW, opiskelijajäsenyyteen ei sisälly YTK Työttömyyskassan jäsenyyttä. Jos teet töitä, kannattaa tutustua suoraan YTK:n kassa- tai täysjäsenyyteen!

Opiskelija­jäsenyys 1 €:n kuussa!

Opiskelijajäsenyydellä saat kaikki työelämäpalvelut käyttöösi vain 12 € vuosimaksulla, eli vain eurolla kuussa!

Liity nyt ja olet aina valmiimpi työelämään!

Huom! Jos olet liittynyt opiskelijajäseneksi ennen vuotta 2024, jäsenyytesi jatkuu edelleen ilman vuosimaksua.

Kenelle?

Opiskelijajäsenyys on tarkoitettu vasta työelämään siirtyville opiskelijoille, eli uusille jäsenille. Et voi muuttaa YTK:n kassa- tai täysjäsenyyttä opiskelijajäsenyydeksi menettämättä työttömyyskassajäsenyyttä.

Etuja opiskelijan elämään

HUOM! Ansioturvapalvelut eivät sisälly opiskelijajäsenyyteen.

Opiskelijajäsenyys ja työttömyyskassa

Opiskelijajäsenenä et kuulu työttömyyskassaan. Jos aloitat kesätyön tai työskentelet opintojen ohella, liity YTK Työttömyyskassan jäseneksi valitsemalla joko kassajäsenyys tai täysjäsenyys. Täysjäsenyys sisältää sekä kassa- että työelämäpalvelut.  Työttömyyskassaan voit liittyä, kun olet työsuhteessa.

Työttömyyskassan jäsenyys kannattaa, jos teet töitä edes silloin tällöin vähintään 18 tuntia viikossa. Jo opintojen ohella tehty työ, esimerkiksi kesätyö, kerryttää ns. työssäoloehtoa ja sitä kautta oikeuttasi saada Kelan peruspäivärahaa suurempaa ansiopäivärahaa. Jos työssäoloehto täyttyy opintojen aikana, voit olla oikeutettu ansiopäivärahaan heti valmistuttuasi, jos et heti opintojen päätyttyä saisikaan töitä. 

Vain työttömyyskassaan kuulumalla voit saada peruspäivärahaa korkeampaa tukea työttömyyden varalle. Tee esimerkkilaskelma siitä, paljonko saisit päivärahaa, jos jäisit työttömäksi.

Ajankohtaista