Hyppää sisältöön
Etusivu Jäsenyys Työttömyyskassan vaihtaminen

Työttömyys­kassan vaihtaminen

Se on helppoa! Kun liityt YTK:hon, voit samalla valtuuttaa meidät irtisanomaan jäsenyytesi edellisessä kassassa. Sinulle jo kertyneet jäsenyys- ja työssäoloajat siirtyvät mukanasi.

Iloinen mies työhaalareissa

Kun liityt uuteen palkansaajakassaan heti edellisestä palkansaajakassasta erottuasi, siirtyy keräämäsi työssäolo- ja jäsenyysaika mukanasi uuteen kassaan. Tätä siirtymää suojaa yhden kuukauden siirtymäaika. Jos siirtymäaika ylittyy, liityt uuteen kassaan ns. uutena jäsenenä, jolloin työssäoloviikkojen kerääminen alkaa alusta.

Kun liityt meille toisesta työttömyyskassasta, toimi näin:

  1. Valitse sinulle sopiva YTK:n jäsenyys ja täytä sähköinen jäsenhakemus.
  2. Kun saat meiltä sähköpostiisi ilmoituksen jäsenyyden hyväksymisestä, lähetä eroilmoitus edelliseen työttömyyskassaan.
  3. Jäsenhakemuksella voit halutessasi myös valtuuttaa YTK Työttömyyskassan hoitamaan eroamisen edellisestä kassasta puolestasi. Tällöin sinun ei tarvitse itse huolehtia eroilmoituksesta.
  4. Jos olet jo eronnut edellisestä työttömyyskassasta, muista liittyä meille kuukauden kuluessa erosta, niin voit säilyttää edellisessä kassassa keräämäsi työssäoloehdon ja siirtää sen mukanasi YTK Työttömyyskassaan.
  5. Ilmoita palkanlaskijallesi, että aiemman työttömyyskassasi jäsenmaksujen perinnän voi lopettaa.

YTK Työttömyyskassa

Suomen suurin työttömyyskassa on tarkoitettu kaikilla aloilla työskenteleville!

Nainen fiilistelee kuulokkeet korvilla.