Hyppää sisältöön
Etusivu Jäsenyys Jäsenmaksu ja laskutus

Helppoa ja läpinäkyvää!

Saat meiltä kerran vuodessa kaksi laskua, toisen YTK Työttömyyskassalta ja toisen YTK Työelämältä. Kassan jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Tämän läpinäkyvämpää ei laskutus voi olla! Jos haluat helpottaa asiaa entisestään, tilaa e-lasku!

Nainen näppäilee kännykkää iloisena.

Jäsenmaksu hoidetaan vuodeksi kerrallaan

YTK Työttömyyskassan jäsenmaksu on sidottu jäsenyysaikaan. Liittymis- tai eroamisvuonna maksat vuosijäsenmaksusta siis vain sen osan, jonka olet ollut jäsenenä. Työttömyyskassan jäsenmaksu on 105 € vuonna 2024. Työttömyyskassan jäsenenä sinulla on mahdollisuus saada päivärahaa työttömyyden tai lomautuksen osuessa kohdalle.

Jos olet valinnut kaikki YTK-palvelut, saat ansioturvan lisäksi käyttöösi YTK Työelämän tuottamat työelämäpalvelut. YTK Työelämä ry:n jäsenmaksu on kiinteä kalenterivuosimaksu liittymis- tai eroamisajankohdasta riippumatta. YTK Työelämä ry:n jäsenmaksu on 24 € vuonna 2024.

Laskun hoidettuasi jäsenyytesi on voimassa

Kun liityt, lähetämme jäsenmaksulaskun noin viikon kuluessa liittymisestä. Maksa jäsenmaksu laskun mukaan, niin jäsenyytesi alkaa jäsenhakemuksen saapumispäivästä.

Jos olet jo jäsen, toimitamme jäsenmaksulaskun sinulle vuoden alussa. Kun maksat jäsenmaksun eräpäivään mennessä, jäsenyys pysyy voimassa katkoitta.

Jäsenyytesi pysyy voimassa vain jäsenmaksun maksamalla. Käytä maksaessasi aina oikeaa viitenumeroa, jotta jäsenmaksusi kohdistuu oikein. Huomioi tämä etenkin, kun saat sekä työttömyyskassan että työelämäpalveluiden laskut.

Tilaa E-lasku helpottamaan elämääsi

Laskusi pysyvät kätevästi hallinnassa, kun käytössäsi on e-lasku. E-laskun saat käyttöösi kahdella tavalla:

 1. Tee e-laskuvaltuutus omassa verkkopankissasi:
  a) Kirjaudu omaan verkkopankkiisi.
  b) Seuraa verkkopankin ohjeita e-laskun tilaamiseksi.
  c) Jos tarvitset laskun viitenumeroa, löydät työttömyyskassan viitenumeron OmaYTK:sta ja työelämäpalveluiden viitenumeron OMA+:sta kohdasta Jäsenmaksut > Laskun tiedot.
 2. Tilaa e-laskuehdotus sähköisen asiointipalvelun kautta:
  a) Kirjaudu OmaYTK:hon (Työttömyyskassan e-lasku) tai OMA+:aan (Työelämäpalveluiden e-lasku) ja klikkaa oikealla olevasta palkista Vaihda e-laskuun.
  b) Valitse pankkisi luettelosta.
  c) Klikkaa Lähetä e-laskuehdotus.
  d) TÄRKEÄÄ: Ehdotus e-laskusta saapuu verkkopankkiisi 1-3 pankkipäivän kuluessa odottamaan hyväksyntääsi. Sinun pitää hyväksyä ehdotus 30 päivän kuluessa tai muuten se raukeaa, eikä tilaus onnistu. Joidenkin pankkien mobiilisovelluksessa e-laskuehdotukset eivät näy. Voit kuitenkin käydä hyväksymässä ehdotuksen verkkopankin selainversion kautta.

Jos jäsenmaksu jää maksamatta

Jotta ansioturvasi pysyy voimassa katkotta, on jäsenmaksun maksaminen ensiarvoisen tärkeää. Jos jäsenmaksu jää maksamatta, joudumme erottamaan sinut jäsenyydestä. Tällöin jäsenyytesi päättyy siihen, johon asti jäsenmaksu on maksettu, eli yleensä edellisen vuoden loppuun. Jos myöhemmin liityt uudelleen työttömyyskassan jäseneksi ja jäsenyyksien väliin jää yli kuukauden tauko, on sinun aloitettava jäsenyys- ja työssäoloajan kerryttäminen alusta.

Jos sinulle on kuluvan vuoden aikana maksettu ansiopäivärahaa, on jäsenmaksu maksettava vähintään siihen saakka, jonne asti päivärahaa on maksettu. Muutoin maksetut ansiopäivärahat on perittävä takaisin.

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei ole hyvä keino päättää jäsenyyttä. Jos tarkoituksesi on päättää YTK Työttömyyskassan tai YTK Työelämän jäsenyys, tee se eroilmoituksen kautta.

Jos jäsenyytesi YTK Työttömyyskassassa päättyy, päättyy myös mahdollinen YTK Työelämän jäsenyys ja kaikki sen sisältämät vakuutusturvat ja palvelut.