Hyppää sisältöön
Etusivu Liity jäseneksi

Liity jäseneksi sinulle sopivimmalla tavalla

Pelkkää ansioturvaa vai ansioturvaa ja työelämäpalveluja – Sinä päätät!

Iloinen nainen sivellin kädessä hymyilee kameralle.

Työelämäsi paras päätös on kohta tehty!

Valitse sinulle sopivin palvelupaketti. YTK Työttömyyskassassa olet ansioturvassa silloin, kun työtä ei ole. YTK Työelämän jäsenenä saat lisäksi mahtavan määrän hyödyllisiä palveluita Lakikaverista vapaa-ajan tapaturmavakuutukseen vain 24 euron lisämaksulla!

Jäsenmaksu loppuvuodelle, kun liityt nyt

79.94 €

Päivän hinta 20.06.2024 sisältää:

 • Kassajäsenyys loppuvuodelle : 55,94 €
 • Työelämäpalveluiden kiinteä vuosimaksu 2024 : 24,00 €

Kaikki palvelut kerralla

Sisältää YTK Työttömyyskassan (105 €) ja YTK Työelämän jäsenyydet (24 €). Huom! Maksat kassan osuudesta vain jäljellä olevista päivistä (8,75 €/kk), jos liityt kesken vuoden.

 • Ansioturva työttömyyden, lomautuksen, osa-aikatyön ja sivutoimisen yritystoiminnan ajalle YTK Työttömyyskassasta
 • Vuorottelukorvaus vuorotteluvapaalle YTK Työttömyyskassasta
 • Liikkuvuusavustus, kun uusi työ on kaukana kotoa YTK Työttömyyskassasta
 • Lakikaveri työsuhdepulmiin aina saatavilla
 • Vapaa-ajan tapaturmavakuutus, joka on voimassa Suomessa ja ulkomailla
 • Ammatillinen oikeusturva- ja vastuuvakuutus
 • Tuhansien verkkokoulutusten kirjasto ammatillisen osaamisen kehittämiseen
 • Tukea ja työkaluja työnhakuun
 • Monipuolisesti alennuksia hotelleista liikuntaetuihin ja tietoturvaan

Kassajäsenelle ansioturvaa

Sisältää YTK Työttömyyskassan jäsenyyden (105 €). Huom! Maksat vain jäljellä olevista päivistä (8,75 €/kk), jos liityt kesken vuoden.

 • Ansioturva työttömyyden, lomautuksen, osa-aikatyön ja sivutoimisen yritystoiminnan ajalle
 • Vuorottelukorvaus vuorotteluvapaalle
 • Liikkuvuusavustus, kun uusi työ on kaukana kotoa
 • Lakikaveri työsuhdepulmiin aina saatavilla
 • Vapaa-ajan tapaturmavakuutus, joka on voimassa Suomessa ja ulkomailla
 • Ammatillinen oikeusturva- ja vastuuvakuutus
 • Tuhansien verkkokoulutusten kirjasto ammatillisen osaamisen kehittämiseen
 • Tukea ja työkaluja työnhakuun
 • Monipuolisesti alennuksia hotelleista liikuntaetuihin ja tietoturvaan

Oletko jo kassajäsen? Lisää työelämäpalvelut vain 24 euron vuosimaksulla!

Opiskelija, valitse YTK Työelämän opiskelijajäsenyys

Monta hyvää syytä valita kaikki

YTK Työttömyyskassasta saat ansioturvan. Valitsemalla myös YTK Työelämän jäsenyyden saat ansioturvan päälle kattavat työelämäpalvelut!

Ansioturvaa, jos töitä ei ole

YTK Työttömyyskassan jäsenenä turvaat ansiosi työttömyyden, lomautuksen, osa-aikatyön tai sivutoimisen yritystoiminnan ajalle. Saat meiltä myös vuorottelukorvauksen vuorotteluvapaan ajalta ja liikkuvuusavustusta silloin, kun uusi työ on kaukana kotoa.

Lakikaveri luurin päähän kimuranteissa tilanteissa

Työelämässä voi tulla vastaan kimurantteja tilanteita, jolloin on hyvä saada juristin apua. Olipa kyse sitten työsopimuksen ehtojen pohtimisesta, maksamatta jääneiden palkkojen perään kyselemisestä tai epäselvyyksistä työsuhteen päättymiseen liittyen, Lakikaveri auttaa YTK Työelämän jäsentä!

Kattavat vakuutukset turvanasi

YTK Työelämän jäsenenä voit hakea korvauksia vapaa-ajalla sattuneista tapaturmista sekä silloin, jos joudut riitelemään oikeudessa työsuhteeseesi liittyvissä ongelmissa. Muista lukea tarkasti vakuutuskorvausten ehdot!

Kasvata tärkeintä pääomaasi

Työelämän verkkokoulutuskirjasto on yllättänyt monet jäsenemme positiivisesti. ”En osannut lainkaan odottaa noin laadukasta ja kattavaa kurssitarjontaa”, totesi eräskin jäsen. Saat käyttöösi jatkuvasti päivittyvän, yli tuhannen tärkeän koulutuksen kirjaston! Palvelussa on parhaiden ammattilaisten tekemiä koulutustallenteita sekä reaaliaikaisia etäkoulutuksia monista työelämässä tarvittavista taidoista digiosaamisesta itsensä ja muiden johtamiseen, Office-ohjelmista palkkahallintoon.

Hyötyjä kukkarolle ja koko perheelle

Haluatko lomailla edullisemmin, pitää huolta perheen tietoturvasta tai vaikka innostua mindfulnessista? Tutustu kaikkiin etuihimme ja keksi, miten juuri sinä voit hyödyntää YTK Työelämän jäsenyyttä parhaalla mahdollisella tavalla!

Usein kysyttyä jäsenyydestä

YTK Työttömyyskassa on avoin kassa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit liittyä meille riippumatta siitä, mikä on ammattisi, millä alalla työskentelet tai mikä on koulutuksesi. Edellytyksenä on, että olet alle 68-vuotias ja liittymishetkellä työssä. Tarkempaa tietoa jäsenkelpoisuudesta löydät täältä.

YTK Työelämän jäseneksi voit liittyä samalla, kun liityt kassaan, tai voit lisätä työelämäpalvelut kassajäsenyytesi päälle milloin tahansa myöhemminkin.

YTK Työttömyyskassan jäsenyydellä saat ansioturvan työttömyyden varalle. YTK Työelämän jäsenyydellä saat kassajäsenyyden päälle kattavat palvelut työelämään ja edut vapaalle. YTK Työelämän opiskelijajäsenenä saat työelämäpalvelut ilman kassan ansioturvaa.

YTK Työttömyyskassan jäsenenä voit hankkia myös YTK Työelämä ry:n jäsenyyden täyttämällä jäsenhakemuksen täältä tai OmaYTK:n kautta.

Työttömyyskassan vaihtaminen käy helposti. Liity meille ja valtuuta liittyessäsi meidät hoitamaan ero edellisestä kassasta. Se on siinä!

Voit tehdä eroilmoituksen edelliseen kassaasi myös itse. Varmista ensin, että jäsenyytesi YTK:ssa on alkanut ennen eroilmoituksen lähettämistä. Tällöin varmistat, että jäsenyytesi jatkuu katkoitta ja säilytät edellisessä kassassa keräämäsi työssäoloehdon. Jos jäsenyyksien väliin jää yli kuukauden katko, jäsenyys- ja työssäoloehdon kerryttäminen on aloitettava alusta.

Ilmoita myös palkanlaskijallesi, että aiemman työttömyyskassasi jäsenmaksujen perinnän voi lopettaa.

Vain työttömyyskassaan kuulumalla voit saada palkkatuloihisi perustuvaa ansiopäivärahaa silloin, kun töitä ei ole. Jos et ole työttömyyskassan jäsen, voit saada Kelan maksamaa peruspäivärahaa, joka on huomattavasti vähemmän, kuin ansiopäiväraha. Ansiopäivärahaa voit saada, jos jäät työttömäksi tai lomautetuksi, tai teet osa-aikatyötä tai toimit sivutoimisena yrittäjänä. Työttömyyskassasta saat myös vuorottelukorvausta vuorotteluvapaalle sekä liikkuvuusavustusta silloin, jos uusi työ on kaukana kotoa.

Kaikki työttömyyskassat maksavat samansuuruista päivärahaa samojen lakien mukaisesti.

Testaa päivärahalaskurilla, paljonko saisit ansiopäivärahaa!