Hyppää sisältöön

Tietoa jäsenyydestä

YTK Työttömyyskassan jäsenyys

Sisältää ansioturvan työttömyyden varalle. Jäseneksi voi liittyä kaikkien alojen palkkatyöntekijät.

YTK Työelämän jäsenyys

Sisältää kattavasti palveluja työelämään ja etuja vapaalle. YTK Työelämän jäseneksi voi liittyä YTK Työttömyyskassan jäsenenä tai opiskelijajäsenenä ilman ansioturvaa.

Opiskelijajäsenyys

Sisältää YTK Työelämä ry:n työelämäpalvelut ilman kassajäsenyyttä ja ansioturvaa.

YTK Työttömyyskassa on avoin kassa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit liittyä meille riippumatta siitä, mikä on ammattisi, millä alalla työskentelet tai mikä on koulutuksesi. Edellytyksenä on, että olet alle 68-vuotias ja liittymishetkellä työssä. Tarkempaa tietoa jäsenkelpoisuudesta löydät täältä.

Kun olet YTK Työttömyyskassan jäsen, voit liittyä myös YTK Työelämän jäseneksi. Kassajäsenyyden voit päivittää YTK Työelämän jäsenyydellä milloin tahansa, myös työttömänä. Vain opiskelijat voivat liittyä YTK Työelämän opiskelijajäseneksi ilman työttömyyskassan jäsenyyttä.

Vain työttömyyskassaan kuulumalla voit saada palkkatuloihisi perustuvaa ansiopäivärahaa silloin, kun töitä ei ole. Jos et ole työttömyyskassan jäsen, voit saada Kelan maksamaa peruspäivärahaa, joka on huomattavasti vähemmän, kuin ansiopäiväraha. Ansiopäivärahaa voit saada, jos jäät työttömäksi tai lomautetuksi, tai teet osa-aikatyötä tai toimit sivutoimisena yrittäjänä. Työttömyyskassasta saat myös vuorottelukorvausta vuorotteluvapaalle sekä liikkuvuusavustusta silloin, jos uusi työ on kaukana kotoa.

Kaikki työttömyyskassat maksavat samansuuruista päivärahaa samojen lakien mukaisesti.

Testaa päivärahalaskurilla, paljonko saisit ansiopäivärahaa!

YTK Työttömyyskassan jäsenyydellä saat ansioturvan työttömyyden varalle. YTK Työelämän jäsenyydellä saat kassajäsenyyden päälle kattavat palvelut työelämään ja edut vapaalle, esimerkiksi juridista apua, vakuutuksia, koulutuksia ja alennuksia erilaisista palveluista. YTK Työelämän opiskelijajäsenenä saat työelämäpalvelut ilman kassan ansioturvaa.

YTK Työttömyyskassan jäsenyys maksaa 105 € vuonna 2024. Jos liityt kesken vuoden, maksat vain loppuvuoden osuuden.

YTK Työelämä ry:n jäsenmaksu on 24 € vuonna 2024. Työelämäpalveluiden jäsenmaksu on kalenterivuosikohtainen, eli se on maksettava kokonaisuudessaan liittymishetkestä riippumatta. Saat jäsenmaksulaskut noin parin viikon kuluessa liittymisestäsi.

YTK Työttömyyskassan jäsenmaksu on 105 € vuonna 2024. Jos liityt kesken vuoden, maksat kassajäsenyydestä vain loppuvuoden jäljellä olevan osuuden.

Työttömyyskassan vaihtaminen käy helposti. Liity meille ja valtuuta liittyessäsi YTK Työttömyyskassa hoitamaan ero edellisestä kassasta. Se on siinä!

Voit tehdä eroilmoituksen edelliseen kassaasi myös itse. Varmista ensin, että jäsenyytesi YTK:ssa on alkanut ennen eroilmoituksen lähettämistä. Tällöin varmistat, että jäsenyytesi jatkuu katkoitta ja säilytät edellisessä kassassa keräämäsi työssäoloehdon. Jos jäsenyyksien väliin jää yli kuukauden katko, jäsenyys- ja työssäoloehdon kerryttäminen on aloitettava alusta.

Ilmoita myös palkanlaskijallesi, että aiemman työttömyyskassasi jäsenmaksujen perinnän voi lopettaa.

Jos olet jo YTK Työttömyyskassan jäsen, voit päivittää jäsenyytesi täysjäsenyydeksi tästä.

YTK:n opiskelijajäsenyys sisältää kaikki YTK Työelämä ry:n tuottamat työelämäpalvelut, mutta ei työttömyyskassan jäsenyyttä. 1.1.2024 ja sen jälkeen liittyneille opiskelijajäsenyys maksaa 12 € vuodessa. Opiskelijajäsenyys on tarkoitettu vasta työelämään siirtymässä oleville nuorille, jotka eivät vielä työskentele eivätkä siten voi vielä liittyä työttömyyskassaan. Työelämäpalveluiden avulla opiskelija saa tarvittavia eväitä valmistumisensa tueksi ja valmiuksia aloittaa työelämä.

Työttömyyskassaan ei voi liittyä työttömyyden tai lomautuksen aikana. Osa-aikatyössä tai nollatuntisopimuksella työskennellessä liittymispäivän tulee olla työpäivä.

Jos olet jo YTK Työttömyyskassan jäsen ja haluat liittyä myös YTK Työelämän jäseneksi, liittyminen onnistuu myös työttömänä.

Jäsenyys alkaa aikaisintaan siitä päivästä, kun hakemuksesi saapuu meille. Takautuvasti et siis voi liittyä. Jäsenyytesi varmistamiseksi sinun tulee maksaa jäsenmaksu ajallaan.

Jotta voit saada ansiopäivärahaa, sinun tulee olla työttömyyskassan jäsen vähintään 26 viikkoa ennen työttömyyden tai lomautuksen alkua.

Samoin YTK Työelämän jäsenten käytössä olevaan Lakikaveri-palveluun sisältyvä työsuhdeneuvonnan premium-palvelu sekä ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus edellyttävät vähintään 6 kk:n jäsenyyttä YTK Työelämä ry:ssä ennen selvitystä vaativan tapahtumaketjun alkamista tai vakuutustapahtuman syntyä.

Jäsenyys työttömyyskassassa on tärkeä tuki työelämän käänteissä. Elämääsi voi tulla hetkiä, jolloin harkitset meistä luopumista. Onneksi useimmissa tilanteissa luopuminen ei ole välttämätöntä. Katso täältä, miten jäsenyyden kanssa kannattaa toimia eri tilanteissa ja tee tarvittaessa eroilmoitus.

Liity jäseneksi!