Hyppää sisältöön
Etusivu Vapaa-ajan tapaturmavakuutus
 • Täysjäsenille
 • Opiskelijajäsenille

Vapaa-ajan tapaturma­vakuutus

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus on täysjäsenten turvana, kun elämässä sattuu ja tapahtuu. Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa.

Mies hymyilee käsi kantositeessä.

Astuitko juoksulenkilläsi kuoppaan, jolloin nilkkasi vääntyi?
Kaaduitko polkupyörälläsi lyöden pääsi asfalttiin?
Osuitko saunapuita tehdessäsi kirveellä jalkaasi?
Kaaduitko keittiöjakkaralla kurkottaessasi jauhopussia kaapista?

Ei hätää! Onneksi olet YTK:n täysjäsen ja sinut on vakuutettu vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella!

Täysjäsenten vapaa-ajan tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Vakuutus koskee vakinaisesti Suomessa asuvia YTK:n täysjäseniä, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa sekä YTK:n opiskelijajäseniä.

Vuodesta 2022 alkaen vapaa-ajan tapaturmavakuutus on LähiTapiolan myöntämä Ryhmätapaturmavakuutus.

Mitä vapaa-ajan tapaturma­vakuutus korvaa?

Vakuutus ei ole voimassa​​​​​​​​​​​​​​ liikennevahingon sattuessa tai palkkatyötä tehdessä, eikä kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. Kilpaurheilulla tarkoitetaan urheiluliiton tai urheiluseuran järjestämiä kilpailuja tai otteluita, valmennusohjelman mukaisia harjoituksia sekä lajille ominaisia muita harjoituksia kilpaurheilun tasosta tai vakuutetun iästä riippumatta. Kilpaurheiluksi ei katsota urheiluliiton tai urheiluseuran harraste- ja ikämiessarjoja.

Huomaathan, että matkalle lähtiessä sinun olisi hyvä hankkia erillinen matkavakuutus, joka korvaa myös matkalla sairastumisen sekä matkan peruuntumisen. Tapaturmavakuutus kattaa ainoastaan tapaturmasta aiheutuneet kulut.

Tutustu tarkemmin vakuutuksen sisältöön vakuutus­ehdoista

Tapaturman sattuessa

 1. Tarkista OMA+ -palvelusta, että täysjäsenmaksusi on maksettu. Hakeudu hoitoon valitsemaasi hoitolaitokseen tai vamman vaatimaan hoitoon ja tee vahinkoilmoitus LähiTapiolaan.
 2. LähiTapiolan suurimmat yhteistyökumppanit (esim. Mehiläinen, Suomen Terveystalo, Pihlajalinna) voivat laskuttaa ensikäynnin sekä samalla käynnillä määrätyt samaan tapaturmaan liittyvät tutkimukset sekä pienet toimenpiteet esim. kuvantaminen. Lopullinen korvattavuus arvioidaan LähiTapiolan korvausosastolla.
 3. Jos hakeudut hoitoon muulle kuin LähiTapiolan yhteistyökumppanille, maksa lasku ensin itse ja hae kuluja vahinkoilmoituksen yhteydessä tai ilmoita kulut jälkikäteen.
 4. Jos tarvitset maksusitoumusta kalliimpaan tutkimukseen tai hoitoon, hoitolaitos lähettää maksusitoumuspyynnön LähiTapiolaan tarvitsemaasi hoitoon tai tutkimukseen. 

Vahingosta ilmoittaminen ja korvauksen hakeminen hoidon jälkeen

Tarkista OMA+ -palvelusta, että täysjäsenmaksusi on maksettu.​​​​​ Vakuutusyhtiö tarkistaa täysjäsenyyden voimassaolon vahinkokäsittelyn yhteydessä. Ilmoita vahingosta vakuutusyhtiölle:

 1. Tee vahinkoilmoitus LähiTapiolan verkkopalvelussa. Valitse ”Yksityistapaturmavakuutus tai etätyövakuutus” .
 2. Vahinkoilmoituksella täytät omat henkilötietosi ja vahinkotapahtuman tarkat tiedot.
 3. YTK Työelämän jäsenilleen ottaman vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen vakuutusnumero on 353-4908380-K. Vakuutusyhtiö tarkistaa täysjäsenyyden voimassaolon.
 4. Sinun ei tarvitse liittää tositteita vahinkoilmoitukseen. Säilytä kaikki vahinkoon liittyvät tositteet vuoden ajan. Vakuutusyhtiö ilmoittaa, jos se tarvitsee vahinkoon liittyviä tositteita.
 5. Voit ilmoittaa mahdollisista itse maksamistasi kuluista kuluilmoituslomakkeella. Kulujen ilmoittamiseksi tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä vahinkonumeron. Vahinkonumeron saat tekstiviestillä, kun vahinko on avattu LähiTapiolassa. Voit tutustua kuluilmoituslomakkeen täyttämiseen ohjeista.

Lisätietoja

Jos tarvitset korvausneuvontaa tai tarkempaa tietoa vakuutuksen sisällöstä, voit olla yhteydessä korvauspalveluumme:

Sähköpostitse [email protected]

Puhelimitse 09 453 3222 (ma-pe klo 9-15).
Puhelinpalveluun voi jättää myös yhteydenottopyynnön klo 8-16.

Jäsenemme suosittelevat

Olen hyödyntänyt vapaa-ajan tapaturmavakuutusta useita kertoja ja kerran ihan magneettikuviinkin asti. On helppo ja huoleton olo, kun tietää laittaneensa vakuutukset kuntoon kaiken varalta, myös vapaa-ajalle. Äärettömän hyvä jäsenetu!

Sami

Muut vakuutukset