Hyppää sisältöön

Etusivu Jäsenemme valitsivat juhlakampanjamme mainoksen

Jäsenemme valitsivat juhlakampanjamme mainoksen

Aiheet

  • YTK

Juhlistamme puolen miljoonan jäsenen rajan saavuttamista viestintäkampanjalla, joka purkaa luutuneita käsityksiä työttömyydestä. Jäsenemme valitsivat kampanjatoteutuksen äänestyksellä – ja antoivat meille samalla lisää ajateltavaa.

YTK saavutti 500 000 jäsenen rajan maanantaina 12. huhtikuuta. Suomen suurin ja suosituin työttömyyskassa on nyt yli puolen miljoonan jäsenen yhteisö. Kassakentän haastajasta on kasvanut valtavirran valinta. Näin suuren joukon ääntä ei voi eikä kannata jättää kuulematta.  

Juhlistamme puolimiljoonaista jäsenkuntaamme viestintäkampanjalla toukokuun alussa. Haluamme käyttää painoarvoamme hyvään ja puhua kampanjassa meille tutusta asiasta: työttömyydestä. 

Tekemämme tutkimuksen mukaan työttömiin liitetään verkkokeskusteluissa paljon negatiivista puhetta. Haluamme olla purkamassa näitä luutuneita käsityksiä, sillä työttömyys voi kohdata lähes kenet tahansa, ja se on myös normaali osa talouden toimintaa. Työttömän syyllistäminen on raskas taakka, josta kukaan ei hyödy. 

YTK:n tapa toimia lähtee jäsenistä: heidän palvelemisestaan, kuuntelemisestaan ja osallistamisestaan. Siksi halusimme kysyä jäseniltämme, millaisella kampanjalla lähtisimme murtamaan työttömyyden myyttejä. Nopean tuotantoaikataulun vuoksi annoimme jäsenillemme kaksi vaihtoehtoista kampanjaideaa, joista he saivat valita toteutettavan. Saimme alle vuorokaudessa 11 795 ääntä, joista 68 % oli annettu voittavalle idealle. Tulos oli siis selvä. Lopullinen mainos nähdään 5. toukokuuta muun muassa Helsingin Sanomien etusivulla.  

Satoja kommentteja jäseniltä

Saimme jäseniltämme myös satoja kommentteja, joissa pohdittiin omakohtaisesti työttömyyden mielikuvia ja niiden muuttamisen tarvetta. Niitä kirjoittivat niin työttömyyden kohdanneet kuin nekin, jotka eivät ole koskaan olleet työttöminä. Alla muutamia lainauksia avoimista vastauksista: 

“Työttömyyden kasvot ja syyt ovat moninaisia. Ei kukaan tahallaan heittäydy työttömäksi.” 

“Pölytystä todella tarvittaisiin vanhoihin asenteisiin. Ollaan kuitenkin jo 2020-luvulla. Työllistyminen on muuttunut!” 

“Jokainen voi joutua työttömäksi tai lomautetuksi. Jouduin viime vuonna ensimmäistä kertaa elämässäni (työuralla joka kestänyt melkein 50 vuotta) – lomautetuksi. Työttömänä olen ollut kerran 3 kk. Olen sitä sukupolvea jota opetettiin raatamaan niska limassa ja tekemään valittamatta töitä. Toivon että ajatukset muuttuvat ja työnteosta ja muusta elämästä tulee suvaitsevampaa.” 

”Tää on huikean hieno idea ottaa työttömyys tätä kautta esille!”