Hyppää sisältöön

Etusivu YTK Työttömyys­kassan jäsenkasvu jatkuu – jäseniä jo yli 525 000

YTK Työttömyys­kassan jäsenkasvu jatkuu – jäseniä jo yli 525 000

Aiheet

  • YTK

Suomen suurimman työttömyyskassan jäsenmäärä on kasvanut vuodentakaiseen nähden yli kymmenellä tuhannella.

YTK Työttömyyskassan jäsenmäärä on ylittänyt 525 000 jäsenen rajan. YTK Työttömyyskassa on Suomen suurin työttömyyskassa, johon kuuluu noin neljäsosa palkansaajista. 

18. lokakuuta YTK Työttömyyskassan jäseniä oli 525 150. Jäsenmäärä kasvoi yli kymmenellä tuhannella vuodentakaiseen verrattuna.  

”Olemme iloisia jäsenkasvustamme. YTK Työttömyyskassa kasvaa edelleen etenkin suosittelun kautta, eli tyytyväiset jäsenemme vinkkaavat meistä eteenpäin. Jatkuva työmme hyvän asiakaskokemuksen varmistamiseksi kantaa hedelmää”, kertoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen

Suurkassa haluaisi myös avittaa työllistymistä

YTK Työttömyyskassa on kampanjoinut sen puolesta, että työttömyyskassat saisivat tukea jäsentensä työllistymistä. Tällä hetkellä moinen ei ole mahdollista, sillä työttömyysturvalaki rajaa työttömyyskassan tehtävät ansioturvan ja muiden etuuksien maksamiseen sekä niihin liittyvään neuvontaan.  

Lakimuutoksen ajamisen taustalla on halu auttaa jäseniä yhä monipuolisemmin. 

”Työttömyyskassojen tehtävä ansioiden turvaajana on tärkeä, mutta haluamme laajentaa ajatusta laajemman työn turvan suuntaan. Nopea työllistyminen on kaikkien etu, ja toisaalta osaaville työntekijöille on edelleen kova kysyntä. Ansioturvaa saavilla on hyvät edellytykset työllistyä nopeasti, ja tätä haluaisimme osaltamme tukea”, Auli Hänninen sanoo. 

Työelämä­palveluiden kysyntä kasvaa 

YTK Työttömyyskassan jäsenille tarkoitettu YTK Työelämä ry on kasvattanut myös merkittävästi jäsenmääräänsä. Määrä on nyt 256 084. Vuosi sitten jäseniä oli 245 584, eli myös YTK Työelämän jäsenmäärä kasvoi yli kymmenellä tuhannella.    

YTK Työelämä ry on Suomen suurimpia yhdistyksiä yli 250 000 jäsenellään. Se tarjoaa jäsenilleen muun muassa Lakikaverin työsuhteen pulmatilanteisiin, vakuutuksia työhön ja vapaa-aikaan sekä tukea työnhakuun ja työkaluja osaamisen kehittämiseen.