Hyppää sisältöön

Etusivu YTKBarometri kertoo kattavasti Suomen työttömyystilanteesta

YTKBarometri kertoo kattavasti Suomen työttömyystilanteesta

Aiheet

  • Barometri
  • Työttömyys
  • YTK

Yli puolen miljoonan jäsenen edustama laaja otanta tarjoaa arvokasta tietoa maan työttömyystilanteesta ja sen kehityksestä.

YTK Työttömyyskassa julkaisee kuukausittain tilastotietoa jäsenistönsä työttömyysasteesta YTKBarometrissa.

YTK Työttömyyskassa on yli puolella miljoonalla jäsenellään Suomen suurin työttömyyskassa. Jäseniä on kaikilta aloilta koko Suomesta. Laajan kohdejoukon perusteella YTKBarometri tarjoaakin kattavaa tietoa työttömyystilanteesta Suomessa.

YTKBarometri tekee näkyväksi työttömyystilanteen kehittymisen trendit. Se on hyvä työkalu toimittajille, poliitikoille, vaikuttajille, tutkijoille sekä työnantajille.

Toiminnan avoimuus on tärkeää

YTKBarometrin avulla YTK Työttömyyskassa lisää toimintansa avoimuutta ja tarjoaa ajankohtaista tietoa yhteiskunnallisista oloista ja niiden kehityksestä. Avoimuus parantaa luottamusta ja tukee yhteiskunnallista keskustelua.

Eroja tilastoissa

Työttömyystilastot eroavat jonkun verran toisistaan. YTKBarometrin lisäksi muita vakiintuneita tilastolähteitä työttömyyteen ovat Tilastokeskuksen Työvoimatutkimus sekä Työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsaus.

YTKBarometrin luvut perustuvat YTK Työttömyyskassan jäsenille maksettuihin työttömyysetuuksiin. Tilastokeskuksen luvuissa on tutkimusviikolla työtä aktiivisesti etsivät henkilöt ja ne, jotka voivat aloittaa työn pian. Työ- ja elinkeinoministeriö puolestaan keskittyy työnhakijoihin, jotka eivät ole työsuhteessa tai työllisty päätoimisesti.

Erot tilastoinnissa johtavat erilaisiin työttömyyslukuihin, koska määritelmät ja perusjoukot vaihtelevat. Kansainvälisesti vertailukelpoisen tiedon työttömyydestä Suomessa tuottaa Tilastokeskus. Tilastokeskuksen määritelmä työttömästä on näistä kolmesta kuitenkin suppein, joten Tilastokeskuksen työttömyysluvut ovat tyypillisesti pienempiä kuin TEM:in tai YTKBarometrin luvut.

Petja Eklund

Erityisasiantuntija

Petja Eklund tuottaa YTK:lla asiaa ja analyysejä. Eklund jaksaa aina puolustaa ihmistä ja avointa yhteiskuntaa. Normit ja instituutiot ovat kansalaisia varten, eivät koskaan toisin päin.