Työttömyys on kovaa työtä
Silloin joutuu laittamaan peliin koko osaamisensa. Olisiko vihdoin aika nähdä työttömyysjaksot merkityksellisinä riveinä CV:ssä?
Jäsenkyselyistämme selviää, että työttömät kohtaavat usein alentavia asenteita ja stigmaa. Moni kokee häpeää ja joutuu perustelemaan asemaansa. Työttömyys nähdään usein epäonnistumisena ja työttömiä pidetään laiskoina tai työhaluttomina.
Mutta kuvittele tämä: Yhtä työtä hakevat pahimmillaan tuhannet ihmiset. Jokainen heistä on käyttänyt työhakemuksen tuunaamiseen tuntikausia. Palkkaa ei ole selvästi kerrottu, joten moni hakee työtä väärillä oletuksilla. Samalla opiskellaan chatGPT:tä, ladataan CV joka kerta erilaiseen alustaan ja tullaan jälleen yhden työnantajan ghostaamaksi.
Hyvänä päivänä ei tule hylkyä, mutta seuraavana saat kaksi. Kolmantena kokoat itsesi ja lähetät taas uuden hakemuksen. Opit itsestäsi uutta, pohdit työkokemustasi loputtomista näkökulmista ja perehdyt sadanviidennen yrityksen tuoteportfolioon. Laiskuus on tästä työstä kaukana. YTK:ssa on tälläkin hetkellä noin 60 000 tällaista työnhaun ammattilaista, jotka haluavat töihin.
Mielestämme työnhakijana tehty työ ansaitsee kaiken arvostuksen ja tunnustuksen. Erityisesti haluamme kuitenkin auttaa työnhaussa. Haluamme muuttaa Suomea työnhakijoille inhimillisemmäksi ja siksi haluamme myös kassana tarjota jäsenillemme työpaikkoja ja työkaluja niiden hakemiseen.
Muutimme lakia
Työttömyyskassoille on 1.7.2024 alkaen annettu oikeus auttaa jäseniään työllistymisessä. Kiitos kaikille siitä tuesta, jota olemme teiltä saaneet lakimuutoksen edistämiseksi! Hihat on nyt kääritty ja palveluiden rakentaminen on aloitettu.
Olet ansainnut työnhakutunnustuksen
Työttömyysjakso ei ole vain piilotettu rivi CV:ssä. Se on ajanjakso, jolloin opit valtavasti uutta ja syvennät osaamistasi, otat rohkeasti yhteyttä uusiin ihmisiin ja rakennat suhteita. Avaat myös uusia näkökulmia itseesi, oivallat vahvuuksiasi ja opit työskentelemään heikkouksiesi kanssa. Ehkä olet myös kerännyt itseesi uutta virtaa panostamalla hyvinvointiisi.
Tunnustus ei ole päätepiste, vaan kannustin jatkaa innokkaasti ja sinnikkäästi eteenpäin. Tuo työnhakusi rohkeasti esiin ja ota siitä voimaa!
Tunnista vahvuutesi ja onnistu työnhaussa
Minkälaiset työskentelytavat sopivat minulle? Mitkä asiat motivoivat minua työssä? Mitä vahvuuksia minulla on ja miten voin erottua muista työnhakijoista niiden avulla? Muun muassa näihin pohdintoihin voit saada apua persoonallisuusarvioinnista, jonka tarjoamme kaikille YTK Työttömyyskassan jäsenille veloituksetta.
Persoonallisuusarviointi on hyödyllinen työkalu itsesi kehittämisen ja uravalintojesi tueksi. Kyseessä on organisaatiopsykologian asiantuntijoiden kehittämä työkalu, jota muun muassa rekrytoinnin ammattilaiset käyttävät.
Arvioinnin tarkoituksena on lisätä itsetuntemustasi ja auttaa sinua kuvailemaan itseäsi ja työpersoonaasi entistä osuvammin. Saat toivottavasti uutta tietoa itsestäsi ja vahvuuksistasi sekä tuoreita ideoita ja näkökulmia esimerkiksi työhakemuksen kirjoittamiseen!
Työnhaun lukujärjestys jäsentää palikat paikoilleen
Työnhaku on aktiivista työtä, jossa todo-lista on pitkä ja aikaa vievä. Omaa ajankäyttöään kannattaa suunnitella ja jakaa tehtäviä sopiviin palasiin eri päiville. Muista, ettei työnhaku ole koko elämäsi! Hengähdä, syö, harrasta ja tapaa ystäviä! Uusi työ saattaa löytyä yllättävän nurkan takaa.
Nappaa tästä työnhakulukkari inspiraatioksi oman aikataulusi suunnitteluun ja katso vinkit keltaisten täplien takaa.
”Olen aloittanut työt paikassa Työelämän välitila”
Olet varmasti törmännyt LinkedIn:ssä kymmeniin fanfaari-ilmoituksiin siitä, miten henkilö A on aloittanut työt paikassa X ja henkilö B paikassa Y. Siellä seassa vihreäreunaiset profiilikuvat yrittävät huudella olevansa avoimia uusiin töihin.
Työttömyys on kovaa työtä – Fanfaarit sille!
Nostetaan työnhakutyö esiin ja otetaan sille kuuluva näkyvyys haltuun! Nyt voit LinkedInissä merkitä itsesi palkkatöiden välissä töihin Työelämän välitilaan! Se on rooli, jossa työnkuvaasi kuuluu kohderyhmälähtöinen luova kirjoittaminen, verkostoituminen ja sidosryhmien hallinta, markkinointi ja brändäys, strateginen suunnittelu ja analyysi, tiedonhankinta ja markkinakartoitus sekä haastatteluihin valmistautuminen. Lisäksi vastaat siitä, että tietosi ja taitosi ovat ajan tasalla.
Älä piilota tätä Työelämän välitilassa hankittua osaamista, vaan nosta se ylpeästi esiin osana oman näköistä työhistoriaasi!
Jäsenemme puhuvat
Toukokuussa 2024 keräsimme jäseniltämme ajatuksia työttömyydestä, työttömistä ja työnhausta. Vastausten perusteella meillä on vielä paljon tehtävää onnellisemman työelämän aikaansaamiseksi.
Hyvä kiertämään
Olemme jo selvittäneet työttömyyteen ja työnhakuun liittyviä negatiivisia puolia ja tuntemuksia. Selvää on, että huolta aiheen ympärillä riittää. Se ei kuitenkaan ole koko totuus! Asiassa on myös paljon hyvää ja onnistuneita kokemuksia. Pistetään hyvä kiertämään ja aloitetaan työttömyyteen liittyvän stigman syrjäyttäminen hyvien kokemusten kautta! Yhdessä asenteita ja mielikuvia murskaamalla muovaamme Suomeen inhimillisempää ja suvaitsevampaa työnhaun maaperää!
Työnhaun palvelut YTK Työelämän jäsenille
YTK Työelämän kautta lisäturvaa YTK Työttömyyskassan jäsenille vain 24 euron vuosimaksulla.
Työnhakuvalmennus
Valmistaudu työhaastatteluun tai kirjoita entistä parempi CV ja työhakemus ammattilaisen avulla! Työnhakuvalmennuksessa saat henkilökohtaista ohjausta työnhakuun ja urasuunnitteluun verkossa. Valmennus on sinulle YTK Työelämän jäsenenä…
Työelämän verkkokoulutuskirjasto
Ota käyttöösi Työelämän verkkokoulutuskirjasto ja ylläpidä osaamistasi tuhansilla ajankohtaisilla, laadukkailla ja monipuolisilla Eduhousen verkkokoulutuksilla.
Lakikaveri
Päättyikö työsuhteesi yllättäen tai tahtoisitko varmistaa, että palkkasi on maksettu oikein? Jos työelämässäsi tulee eteen kimurantteja tilanteita, käänny Lakikaverin puoleen! Saat nopeaa ja sujuvaa ammattilaisen…