Hyppää sisältöön

Etusivu ”Ajattelin, että elämä kantaa, ja on oltava rohkea, jos haluaa muutosta”

”Ajattelin, että elämä kantaa, ja on oltava rohkea, jos haluaa muutosta”

Aiheet

  • Jäsenpulssi

Kysyimme tuoreessa Jäsenpulssissa jäseniltämme, mikä on rohkein valinta, jonka he ovat tehneet työelämässä. Saimme teiltä kysymykseen ilahduttavasti lähes 8000 avointa vastausta! Tässä poimintoja rohkeista valinnoistanne. Kiitos kaikille vastanneille!

Irtisanominen avasi uuden polun

”Pitkän työuran jälkeen sain irtisanomislapun käteen yt-neuvottelujen päätteeksi. Tämän myötä vaihdoin kokonaan alaa ja lähdin 42-vuotiaana opiskelemaan toiselle puolelle Suomea täysin muuhun ammattiin. Olen juuri valmistunut ja teen nyt ihan eri työtä kuin ennen.” 

”Lähdin 53-vuotiaana opiskelemaan suntioksi tehtyäni yli 20 vuotta toimistotyötä. Työantajan tekemä irtisanominen käynnisti tämän prosessin. Nautin välivuodesta ennen opiskelua ja myös itse opiskelusta. Nyt elän tyytyväisenä ihan uutta työelämää, tosin vielä ilman vakituista työpaikkaa. Mutta uskon vahvasti senkin vielä löytyvän.” 

Opin arvostamaan nykyistä työtäni

”Kokeilin vuoden ajan aivan toista alaa. Huomasin että se ei ollut minun juttuni. Opin arvostamaan asioita ja näkemään monta asiaa uudessa valossa koskien alkuperäistä työtäni.” 

Arvostan itseäni 

”Olen kysynyt muutamaan kertaan palkankorotusta, koska olen tehokas ja arvokas yritykselle. Palkankorotuksen olen aina saanutkin, kun kysynyt muutamaan kertaan.” 

”Irtisanouduin ja jättäydyin tyhjän päälle, kun edellisessä paikassa ei reagoitu epäkohtiin.” 

Uudet tuulet

”Siirryin juuri kahdeksan vuoden esimiesuralta asiantuntijaksi. Tuttu ja turvallinen muuttui uudeksi opeteltavaksi. Jännittävää ja epävarmuutta luovaa.” 

”Vaihdoin kaupan alalta siltanosturinkuljettajaksi tehtaalle. Paras päätös!” 

”Muutin toiseen maahan ja aloitin elämäni alusta 26-vuotiaana.” 

”Päätin luopua kuorma-autonkuljettajan työstä. Ensimmäisen lomautuksen aikana aloitin opiskelut puusepäksi. Päätökseen vaikutti se, että olin ammattikoulussa opiskellut kahta viikkoa vaille valmiiksi. Silloin tuli niin hyvä työtarjous, että jätin opiskelut kesken.” 

”Vaihdoin alaa. Aloin opiskelemaan työn ohella, ja lopulta irtisanouduin vakituisesta työsuhteesta yhdeksän viikon sijaisuuden vuoksi, enkä ollut ehtinyt edes valmistua uuteen ammattiin. Ajattelin, että elämä kantaa, ja on oltava rohkea, jos haluaa muutosta. Päivääkään en ole asiaa katunut, ja lopulta työllistyin firmaan, minne menin kyseistä yhdeksän viikon sijaisuutta tekemään.” 

Lisää vastuuta

”Olen ollut myyntipäällikkönä useamman vuoden. Yrityksemme toimitusjohtaja lähti ja minä olen nyt tuurannut vt:nä ja saanut vastuuta paljon tehtävissäni.”