Skip to content

Hem ”Jag tänkte att livet bär en, och man måste våga om man vill ha förändring”

”Jag tänkte att livet bär en, och man måste våga om man vill ha förändring”

Ämnen

  • Medlemspuls

I den senaste Medlemspulsen frågade vi våra medlemmar vad det djärvaste valet de hade gjort i arbetslivet var. Glädjande nog fick vi nästan 8 000 öppna svar av er! Här är några axplock ur era djärva val. Tack till alla som svarat!

Uppsägningen öppnade en ny väg

”Efter ett långt arbetsliv fick jag besked om uppsägning som avslutning på samarbetsförhandlingarna. Det ledde till att jag helt bytte bransch och vid 42 års ålder åkte till en annan del av Finland för att studera till ett helt annat yrke. Jag har precis blivit färdig och jobbar nu med helt andra saker än tidigare.”

”Vid 53 års ålder gick jag in för att studera till kyrkvaktmästare efter mer än 20 års kontorsarbete. Arbetsgivarens uppsägning utlöste denna process. Jag njöt av ett mellanår före studierna och även av själva studierna. Nu är jag nöjd med ett alldeles nytt arbetsliv, visserligen ännu utan fast jobb. Men jag litar starkt på att också det ännu ska bli verklighet.”

Jag lärde mig att uppskatta mitt nuvarande jobb

“I ett år provade jag en helt annan bransch. Men jag märkte att det inte var min grej. Jag lärde mig att uppskatta saker och att se många saker i mitt ursprungliga jobb i nytt ljus.”

Jag värdesätter mig själv

“Jag har bett om löneförhöjning några gånger eftersom jag är effektiv och värdefull för företaget. Det har också alltid lyckats när jag bett om det några gånger.”

”Jag sa upp mig utan att ha något att falla tillbaka på, eftersom man på den förra arbetsplatsen inte reagerade på missförhållanden.”

Nya vindar

”Efter åtta år som chef har jag nu precis blivit expert. Från det välbekanta och trygga till att lära sig nytt. Spännande och osäkerhetsskapande.”

”Jag bytte från handelsbranschen till traverskranförare i en fabrik. Bästa beslutet!”

”Jag flyttade till ett annat land och började om mitt liv vid 26 års ålder.”

”Jag bestämde mig för att ge upp mitt jobb som lastbilschaufför. Under den första permitteringen började jag studera till snickare. Beslutet påverkades av att jag hade studerat på yrkesskola och var två veckor från att bli färdig. Det var då jag fick ett så bra jobberbjudande att jag hoppade av studierna.”

”Jag bytte bransch. Jag började studera vid sidan av jobbet och sade till slut upp mig från en fast anställning för ett nio veckors vikariat, och jag hade inte ens hunnit ta examen i det nya yrket. Jag tänkte att livet bär en, och man måste våga om man vill ha förändring. Jag har inte ångrat mig en dag, och till slut fick jag anställning på företaget där jag hade gjort nio veckors vikariatet.”

Mer ansvar

”Jag har varit försäljningschef i flera år. VD:n för vårt företag slutade och jag har nu hoppat in som tillförordnad och fått mycket ansvar i mina uppgifter.”