Hyppää sisältöön

Etusivu Taija Numminen johtavaksi juristiksi – YTK Työelämä vahvistaa omaa työoikeusosaamistaan

Taija Numminen johtavaksi juristiksi – YTK Työelämä vahvistaa omaa työoikeusosaamistaan

Aiheet

  • Lakikaveri
  • YTK

Suomen suurimmasta yhdistyksestä, YTK Työelämä ry:stä on kasvanut merkittävä työoikeuden asiantuntija jäsenilleen Lakikaveri-palvelun kautta. Työoikeus-, palkka- ja päättämissopimusasioissa neuvontaa ja asianhoitoa tarvitsee vuosittain jopa noin 20 000 henkilöä. Kysynnän kasvaessa työoikeusasioiden kehityksestä ja neuvontapalvelusta vastaa johtavana juristina aloittanut varatuomari Taija Numminen.

”YTK Työelämä tavoittaa merkittävän määrän palkansaajista. Koen merkitykselliseksi olla mukana kehittämässä Lakikaveri-palvelua näin laajalle joukolle ja auttaa jäseniä huolehtimaan omista oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan työelämässä”, kertoo Taija Numminen.  

Numminen on aiemmin työskennellyt työoikeuden parissa juristina sekä lakiasiaintoimistossa että työntekijäjärjestöissä. Hän siirtyy YTK Työelämään johtavan juristin tehtävästä Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:sta.  

”YTK Työelämässä on aito halu kehittää jäsenten saamaa työoikeudellista apua Lakikaveri-palvelun kautta entistä paremmaksi ja helpommin saavutettavaksi. Jäsenmäärän suuruus tekee tästä työstä merkittävää myös yhteiskunnallisesti, mutta henkilökohtaisesti arvostan lisäksi sitä, että pääsen myös konkreettisesti neuvomaan ja avustamaan jäseniä”, sanoo Numminen. 

Ennakointi auttaa asioista sopimisessa

YTK Työelämän johtaja Ilona Kangas kertoo, että pelkästään viime vuoden aikana reilusti yli 15 000 jäsentä oli yhteydessä työelämässä kohtaamiensa kimuranttien tilanteiden vuoksi Lakikaveri-palveluun.  

”Myös alkuvuosi on osoittanut sen, että turbulenssia työelämässä riittää ja oikeudelliselle neuvonnalle on kysyntää. Päättämissopimukset, palkkaturvahakemukset ja työsuhteiden loppumisiin liittyvät pulmat ovat olleet jäsenten mielissä. Koemme todella merkitykselliseksi sen, että voimme näinä aikoina auttaa ja arvostamme myös sitä, että jäsenemme ovat oppineet hyödyntämään palveluitamme.”  

Jatkossakin Lakikaveri-palvelussa on mukana laaja OpusLex-verkosto. Verkostoon kuuluu yli 50 työoikeuteen erikoistunutta juristia, jotka palvelevat lähes 20 paikkakunnalla ympäri Suomen.  Henkilöstötieto Paloniemen asiantuntijat auttavat puolestaan palkka-asioissa ja esimerkiksi työehtosopimusten epäselvyyksissä.  

Lakikaveri-palvelua on kehitetty aktiivisesti viime vuosina eikä tarkoitus ole pysähtyä. “Haluamme panostaa myös ennakoivaan viestintään ja muistuttaa, että kaiken a ja o on työsopimus. Kun se on kunnossa, haastavissakin tilanteissa asioiden sopiminen on paljon helpompaa”, sanoo Kangas.  

”Haluamme, että Lakikaveri on jatkossa entistäkin helpommin lähestyttävä, rento, mutkaton ja nopean avun palvelu, jonka mahdollisimman moni pystyisi itselleen hankkimaan”, toteavat Kangas ja Numminen yhteen ääneen.

Lakikaveri-kokonaisuus sisältyy YTK Työelämä ry:n jäsenmaksuun, joka on 24 euroa vuonna 2024. Palvelu ei sisälly YTK Työttömyyskassan jäsenyyteen.  

YTK Työelämällä on reilu 250 000 jäsentä kaikilta aloilta ja ympäri Suomen. Johtavan juristin tehtävä on yhdistyksessä uusi.