Hyppää sisältöön

Etusivu ”Parasta oli valmentajan yksilöllinen sparraus ja konkreettiset vinkit”

”Parasta oli valmentajan yksilöllinen sparraus ja konkreettiset vinkit”

Aiheet

  • Jäsenetu
  • Työnhaku

”Parasta työnhakuvalmennuksessa oli yksilöllinen sparraus valmentajan kanssa ja konkreettiset vinkit omien vahvuuksien tunnistamiseen ja esille tuomiseen työnhaussa”, kertoo jäsenemme Mari, joka hyödynsi jäsenetunsa ilmaiseen työnhaun verkkovalmennukseen. Haluaisitko sinäkin päivittää työnhakutaitojasi? Lue lisää Marin kokemuksista ja tutustu valmennukseen!

Miten työnhaun valmennukset ovat auttaneet jäseniämme työnhaussa, työelämän käänteissä ja uralla etenemisessä? Mitä hyötyä jäsenet ovat valmennuksista saaneet? Saimme tilaisuuden jututtaa Maria ja kuulla, mitä hän oppi Cimsonin TyönhakuRedi-valmennuksessa omista vahvuuksistaan ja työnhausta.

Viisikymppinen Mari on työskennellyt kaupan alalla lähes koko työuransa ja päivittänyt matkan varrella osaamistaan niin tradenomin tutkinnolla kuin ylemmällä amk-tutkinnolla. Töitä on aina riittänyt ja niin on nytkin, mutta ajatus uudenlaisesta työstä ja jopa alanvaihdosta on kypsynyt jo pitkän aikaa mielessä.

”Olen viimeksi ollut työhaastattelussa 90-luvulla, joten oli todellakin aika päivittää omia työnhakutaitoja ja laittaa esimerkiksi cv kuntoon”, Mari naurahtaa.

Hän mietti, mistä saisi helposti vinkkejä työnhakumateriaalien työstämiseen ja Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenenä löysi YTK Työelämän jäsenetujen joukosta Cimsonin TyönhakuRedi-valmennuksen.

”Liityin heti myös Yhdistykseen, jotta saisin valmennuksen käyttööni.”

Yksilöllinen työnhakuvalmennus auttoi tunnistamaan omia vahvuuksia

Mari osallistui valmennukseen työssä käydessään, eikä vielä tarkasti tiennyt, mihin töihin haluaisi jatkossa suuntautua. Tavoitteena olikin saada valmennuksesta monipuolisia vinkkejä hyödynnettäviksi erilaisiin tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

”Ehkä juuri tästä syystä koin valmennuksesta nousevan tärkeimmiksi kaksi asiaa yli muiden: valmentajan kanssa käydyt yksilökeskustelut sekä omien vahvuuksien tunnistaminen, joka oli itselle ollut siihen asti haasteellisinta. Siihen sain eniten apua, kun valmennuksessa hahmottui paremmin ne asiat, jotka minua nykyään kiinnostavat ja motivoivat”, kertoo Mari.

Erityisesti valmentajan antama hyvä henkilökohtainen palaute ja konkreettiset vinkit valmennuksessa työstettyihin materiaaleihin, kuten ansioluetteloon, hakemuspohjiin ja videoesittelyyn auttoivat Maria.

Myös luottamusta omaan osaamiseen ja uuden suunnan etsimiseen tuli lisää, kun asioita oli työstänyt ammattilaisen kanssa ja itsenäisesti helppokäyttöisen ja selkeän valmennusohjelman mukaan.

Valmennuksen jälkeen Mari on hakeutunut opiskelemaan työn ohella avoimeen yliopistoon. ”Työuraa on vielä hyvin jäljellä, joten uusi suunta on tervetullut. Mitään hätää ei onneksi kuitenkaan ole, kun on nykytyö ja selusta turvattu. Toivottavasti nämä uudet avaukset ja oman saamisen päivittäminen kuitenkin vielä auttavat alkuun työllistymisessä, vaikka osittaisestikin uusiin tehtäviin”, Mari suunnittelee.