Hyppää sisältöön

Etusivu YTK:n täysjäsenillä käytössään ”rahallisesti jäätävän kova etu” – ”En osannut lainkaan odottaa noin laadukasta ja kattavaa kurssitarjontaa”

YTK:n täysjäsenillä käytössään ”rahallisesti jäätävän kova etu” – ”En osannut lainkaan odottaa noin laadukasta ja kattavaa kurssitarjontaa”

Aiheet

  • Jäsenetu
  • Osaamisen kehittäminen

Jokaisella YTK:n täysjäsenellä on vapaasti käytössään Eduhousen laaja verkkokoulutuskirjasto. Eniten sitä käytetään oman osaamisen syventämiseen sekä uusien asioiden oppimiseen. Koulutusten laatu ja valikoima saa jäsenkyselyssä lähes pelkkää kiitosta.

Olen elämäni aikana osallistunut jos jonkinlaisille kursseille ja nämä ovat kyllä ihan 10+. Kouluttajat ovat todella osaavia ja tehtäväänsä sopivia.

Rahallisesti jäätävän hyvä etu!

Koulutuksista on löytynyt apua moneen käytännön asiaan mm. Excelin ja muiden ohjelmien osalta. Olen saanut apua sekä työllistymiseen että töiden tekemiseen

​​​​​​​Paras jäsenetu, mitä voi toivoa!

​​​​​​​Koulutuskirjasto on aivan loistava. Siellä on hyvä kerrata jo olemassa olevaa osaamista ja ottaa haltuun uusia kokonaisuuksia.

YTK:n täysjäsenille tehdyssä kyselyssä kävi selväksi, että Eduhousen verkkokoulutuskirjasto on jäsenetu, joka todellakin hyödyttää ja ilahduttaa. Yli 70 % vastaajista suosittelisi YTK:n täysjäsenyyttä koulutuskirjaston ansiosta ja lähes jokainen (95 %) olisi harmissaan, mikäli koulutuskirjaston poistuisi YTK:n täysjäsenyyden etuvalikoimasta.

Onneksi tällaista ei ole suunnitelmissa – päinvastoin! YTK Työelämässä pyritään jatkuvasti miettimään tapoja, joilla yhä useampi jäsen löytäisi itselleen sopivia ja kiinnostavia koulutuksia.

Kursseja voi käydä omaan tahtiin, itselle sopivissa väleissä

Suurin osa vastaajista hyödyntää koulutuskirjastoa oman osaamisen syventämiseen jonkun tutun aihealueen parissa. Lähes yhtä monelle se toimii myös työkaluna täysin uudenlaisen osaamisen tai ohjelmiston opettelussa.

Eniten Eduhousen kirjaston laajasta valikoimasta kiinnostavat erilaisten toimistosovellusten, kuten Excelin, Teamsin, Photoshopin tai InDesignin koulutukset. Myös itsensä johtamisen ja ajanhallinnan kurssit ovat suosittuja; samoin hyvinvointiin, tiimityöhön ja johtamiseen liittyvät koulutukset.

Itsensä johtamisen ja esihenkilötaitojen kurssit herättivät myös uran vaihtoa pohdiskelevan Harrin kiinnostuksen.

”Tässä on vielä 10 vuotta eläkeikään ja tuntuu, että jotain uutta voisi vielä kokeilla. Olen pohtinut siirtymistä pienyrittäjäksi konsultti- ja koulutusalalle. Sitä silmällä pitäen Eduhousen verkkokoulutuskirjasto tarjoaa vaikka mitä!” Harri sanoo.

Harri innostui koulutustarjonnasta niin paljon, että teki itselleen melko kunnianhimoisen opintosuunnitelman. Nykyisen työn ohella aikaa on kuitenkin rajoitetusti, joten hän on joutunut hieman tinkimään suunnitelmistaan. Onneksi Eduhousen koulutuskirjastoa voi käyttää täysin omaan tahtiin ja itselle sopivalla tavalla.

”Jaksoja voi kuunnella aina sopivissa väleissä haluamissaan pätkissä. Välillä olen laittanut koulutuksen pyörimään kuulokkeisiin esimerkiksi automatkan aikana. On hyvä, että kaikkiin materiaaleihin voi aina palata – ja keskeneräisiä jaksoja voi jatkaa siitä, mihin on jäänyt”, Harri kiittelee.

Jo käytyjen koulutusten tasokkuus on ilahduttanut Harria, samoin järjestelmän helppo käyttö.

”Kursseja vetävät superammattilaiset! Olen oppinut paljon uutta sekä saanut uusia oivalluksia aiemmin tutuista teemoista. On mahtavaa, että näin laadukasta koulutusta saa ihan ilmaiseksi, jos vaan on YTK:n täysjäsen.”

Napakat koulutusjaksot kiteyttävät olennaisen

Monelle muullekin verkkokoulutuskirjasto on ollut suureksi iloksi nimenomaan työelämän murrosvaiheissa: työttömänä, alaa vaihtaessa tai työpaikkaa vaihtaessa.

”Olin jättänyt edellisen työni ja vasta siirtymässä seuraavaan. Oli hieman enemmän aikaa ja halusin käyttää sen oman osaamisen freesaamiseen”, kertoo Anna, joka valikoi kurssivalikoimasta etenkin digimarkkinoinnin ja sosiaalisen median koulutuksia. Myös muutama esihenkilötyöhön ja henkilöstöhallintoon liittyvä kurssi on jo tullut käytyä.

”En osannut lainkaan odottaa noin laadukasta ja kattavaa kurssitarjontaa! Tarjontaa on ihan valtavasti ja kurssit ovat sopivan tiiviitä. On onnistuttu todella hyvin kiteyttämään olennaiset asiat, jolloin aikaa ei mene hukkaan”, Anna kiittelee.

Hän ihastui verkkokoulutuskirjastoon niin paljon, että on pyrkinyt hyödyntämään palvelua myös uuden kiireisen työarjen keskellä.

”Nyt olen etsinyt aika spesifisti tietoa tarvitsemastani aihepiiristä – ja löytänytkin todella ajankohtaisia ja napakoita jaksoja.”

Anna on hyödyntänyt myös palveluun kuuluvia live-koulutuksia, jotka tapahtuvat niin ikään etänä, mutta kyseessä ei ole tallenne vaan reaaliaikainen opetustilanne.

”Live-koulutuksessa pystyy kysymään kouluttajalta kysymyksiä ja syntyy vuorovaikutusta. Se on konseptina todella perusteellinen ja kattava. Oppi menee tehokkaasti perille!”


Lue myös:

Usein kysyttyä Työelämän verkkokoulutuskirjastostaJutussa kerromme muutamia palvelun käyttöön liittyviä huomioita, joihin jäsenemme ovat etsineet vastauksia.