Skip to content

Hem Kompletta medlemmar i YTK har ”en enorm ekonomisk fördel” – ”Jag förväntade mig inte ett så högkvalitativt och omfattande kursutbud”

Kompletta medlemmar i YTK har ”en enorm ekonomisk fördel” – ”Jag förväntade mig inte ett så högkvalitativt och omfattande kursutbud”

Ämnen

  • Kunskapsutveckling
  • Medlemsförmån

Alla kompletta medlemmar i YTK har fri tillgång till Eduhouses omfattande online-utbildningsbibliotek. Det används mest för att fördjupa sina kunskaper och lära sig nya saker. Utbildningskursernas kvalitet och variation får nästan endast beröm i medlemsundersökningen.

Jag har gått några kurser i mitt liv och dessa är 10+. Utbildarna är mycket kunniga och redo för uppgiften.

Ekonomiskt är det en stor fördel!

Utbildningarna har hjälpt mig med många praktiska saker, t.ex. Excel och andra program. Jag har fått hjälp både med att söka jobb och med att hitta ett jobb.

Den bästa medlemsförmånen man kan önska sig!

Utbildningsbiblioteket är helt fantastiskt. Det är ett bra ställe att fräscha upp befintliga färdigheter och lära sig nya.

I en undersökning bland YTK:s kompletta medlemmar framgick det tydligt att Eduhouse online-utbildningsbibliotek är en medlemsförmån som verkligen är till nytta och glädje. Mer än 70 % av de tillfrågade skulle rekommendera komplett medlemskap i YTK på grund av utbildningsbiblioteket och nästan alla (95 %) skulle bli besvikna om utbildningsbiblioteket skulle tas bort från förmånerna med komplett medlemskap i YTK.

Lyckligtvis finns det inga sådana planer – tvärtom! YTK Arbetsliv letar ständigt efter sätt att hjälpa fler medlemmar att hitta utbildningar som passar och intresserar dem.

Kurserna kan genomföras i din egen takt, med intervall som passar dig

Majoriteten av de tillfrågade använder utbildningsbiblioteket för att fördjupa sina kunskaper inom ett välkänt ämnesområde. Nästan lika många använder det också som ett verktyg för att lära sig en helt ny färdighet eller programvara.

Bland det breda utbudet i Eduhouse bibliotek är de mest intressanta kurserna om olika kontorsprogram som Excel, Teams, Photoshop eller InDesign. Kurser i självledning och tidshantering är också populära, liksom kurser i välbefinnande, teamwork och ledarskap.

Kurser i självledning och färdigheter inför ledarskap väckte också intresse hos Harri, som funderar på att byta karriär.

”Det är 10 år kvar till pensionen och jag känner att det fortfarande finns något nytt att prova på. Jag har funderat på att bli småföretagare inom konsult- och utbildningssektorn. Med det i åtanke har Eduhouses online-utbildningsbibliotek mycket att erbjuda!” Säger Harri.

Harri blev så entusiastisk över den utbildning som erbjöds att han gjorde en ganska ambitiös studieplan för sig själv. Men med sitt nuvarande jobb och begränsade tid har han varit tvungen att kompromissa lite med sina planer. Lyckligtvis kan Eduhouse utbildningsbibliotek användas i din egen takt och på ett sätt som passar dig.

”Du kan alltid lyssna på avsnitten i de intervaller du vill. Ibland har jag till exempel satt på utbildningen i hörlurar när jag kör bil. Det är bra att man alltid kan gå tillbaka till allt material – och man kan ta vid där man slutade om man inte är klar”, säger Harri.

Harri är nöjd med kvaliteten på de utbildningar han redan har deltagit i, liksom med systemets användarvänlighet.

”Kurserna hålls av superproffs! Jag har lärt mig många nya saker och fått nya insikter i tidigare bekanta ämnen. Det är fantastiskt att man kan få så högkvalitativ utbildning gratis om man är komplett medlem i YTK.”

Utbildningsdelar kristalliserar det väsentliga

För många andra har online-utbildningsbiblioteket varit till stor hjälp, särskilt i övergångsperioder: vid arbetslöshet, byte av bransch eller byte av jobb.

”Jag hade lämnat mitt senaste jobb och var på väg till nästa. Jag hade lite mer tid och ville använda den till att fräscha mina färdigheter”, säger Anna, som valde kurser i digital marknadsföring och sociala medier i synnerhet. Hon har också redan läst några kurser om förmansarbete och human resources management.

”Jag förväntade mig inte ett så högkvalitativt och omfattande kursutbud! Det är ett enormt utbud och kurserna är lagom kompakta. De har lyckats riktigt bra med att sammanfatta det väsentliga, så att ingen tid går till spillo”, säger Anna.

Hon blev så förtjust i online-utbildningsbiblioteket att hon har försökt att använda tjänsten även under sitt nya hektiska jobb.

”Nu har jag letat ganska specifikt efter information om det ämne jag behöver – och jag har hittat några riktigt aktuella och snabba avsnitt.”

Anna har också dragit nytta av tjänstens liveutbildningar, som också äger rum på distans, men det är inte en inspelning utan en undervisningssession i realtid.

”I liveutbildningen kan du ställa frågor till utbildaren och det finns en interaktion. Det är ett riktigt grundligt och omfattande koncept. Lektionen förmedlas på ett effektivt sätt!”