Skip to content
Hem Studentmedlemskap

YTK för studerande

Studerandemedlemskap i YTK hjälper dig att ta ett steg mot arbetslivet. Bli medlem och få tillgång till alla våra tjänster för arbetslivet!

Nuori sinihiuksinen nainen katsoo itsevarmasti kameraan.

Vad sägs om olycksfallsförsäkring för fritiden eller ett samtal till en jurist om det finns något du undrar över i arbetsrelaterade frågor? Eller kanske behöver du tips för att hitta jobb, behöver virusskydd till din bärbara dator eller drömmer om en prisvärd veckoslutssemester eller en yogakurs? Dessa och många andra av YTK:s arbetslivstjänster är till nytta för dig redan under studietiden när du håller på att ta steg mot arbetslivet, så vad funderar du på?! Gå med nu!

BTW, i studerandemedlemskapet ingår inte medlemskap i YTK Arbetslöshetskassa. Om du arbetar, lönar det sig att bekanta sig direkt med kassamedlemskap eller komplett medlemskap i YTK!


Studentmedlemskap 1 € i månaden!

Med ett studentmedlemskap får du tillgång till alla tjänster i arbetslivet för bara 12 euro per år, eller bara 1 euro per månad!

Gå med nu så är du alltid mer redo för arbetslivet!

Obs! Om du har gått med som studentmedlem före 2024 kommer ditt medlemskap att fortsätta utan årsavgift.

För vem?

Studerandemedlemskapet är avsett för studerande som är på väg ut i arbetslivet, dvs. nya medlemmar. Du kan inte byta kassamedlemskap eller komplett medlemskap i YTK till studerandemedlemskap utan att förlora ditt medlemskap i arbetslöshetskassan.


Förmåner för studentlivet

OBS! Utkomstskyddstjänster ingår inte i studerandemedlemskapet.

Studentmedlemskap och arbetslöshetskassa

Som studerandemedlem hör du inte till arbetslöshetskassan. Om du börjar sommarjobba eller arbetar vid sidan av studierna, gå med i YTK Arbetslöshetskassa genom att välja antingen kassamedlemskap eller komplettt medlemskap. I det kompletta medlemskapet ingår både kassa- och arbetslivstjänster.  Du kan gå med i arbetslöshetskassan när du står i ett anställningsförhållande.

Det lönar sig att vara medlem i en arbetslöshetskassa om du arbetar åtminstone ibland minst 18 timmar i veckan. Arbete som redan gjorts vid sidan av studier, till exempel ett sommarjobb, intjänar det så kallade arbetsvillkoret och därmed din rätt att få en inkomstrelaterad dagpenning som är större än FPA:s grunddagpenning. Om arbetsvillkoret uppfylls under studietiden kan du ha rätt till inkomstrelaterad dagpenning genast efter examen, om du inte får jobb genast efter studierna. 

Bara genom att höra till en arbetslöshetskassa kan du få stöd som är högre än grunddagpenningen i händelse av arbetslöshet. Gör en exempelberäkning om hur mycket dagpenning du skulle få om du blev arbetslös.

Nyheter