Skip to content

Mångsidig trygghet och glädje i arbetslivet

I år kostar YTK:s inkomstskydd och mångsidiga arbetslivstjänster endast 129 €. Arbetslöshetskassans medlemsavgift är 105 € och YTK Arbetslivsavgift 24 €. Båda skickar dig en separat faktura i början av året – du har kanske redan fått dem.

Förutom inkomsttrygghet vill vi erbjuda dig de bästa tjänsterna och förmånerna för att stödja ditt arbetsliv och njuta av din fritid. Några av de mest populära arbetsrelaterade tjänsterna är Juristkompisen, försäkringar och hotellrabatter. Men som komplett medlem i YTK får du mycket mer!

I det här brevet presenterar vi vårt utbud av förmåner, så ta en titt och börja njuta av dem redan idag!


Titta på tabellen för att se din lön och jämför: det lönar sig att vara medlem i en kassa, särskilt YTK

Matematiken är felfri, utkomstskydd lönar sig fortfarande. Den genomsnittliga månadslönen för en finländsk kvinna är ca 3 400 euro och för en man ca 4 100 euro. Om du nu är arbetslös med en sådan lön, skulle kvinnan få en inkomstrelaterad dagpenning på ca 1 900 euro och mannen ca 2 100 euro före skatt. Om hon inte har gått med i kassan men har arbetat och därför har rätt till FPA:s grunddagpenning, skulle de få ca 800 euro var i månaden, alltså drygt 1 000 euro mindre. Varje månad.


Juristkompis som hjälper dig med dina anställningsproblem

Om du står inför en svår situation i ditt anställningsförhållande, eller om du undrar över till exempel lön, ta kontakt med Juristkompisen! Nästan 60 advokater från hela Finland står till din tjänst i anställningsfrågor. Du kan få allmän rådgivning från en advokat redan från början av ditt medlemskap och Premium-tjänsten är tillgänglig för dig när du har varit komplett medlem i YTK i minst 6 månader.

Förra året fick mer än 16 000 av våra medlemmar hjälp från Juristkompisen. Upp till 9/10 av användarna skulle rekommendera det till andra!

Försäkring för arbete och fritid

När det händer saker på jobbet eller på fritiden täcks du av en heltäckande försäkring. Du får tillgång till en ansvarsförsäkring och en rättsskyddsförsäkring för yrkesutövare samt en olycksfallsförsäkring för fritiden som gäller över hela världen.

Coachning i jobbsökande och nytt lärande

Letar du efter ett jobb eller vill du stärka din yrkeskompetens? Vi erbjuder dig verktyg för jobbsökning, karriärförändringar och kompetensutveckling. Du kan till exempel få personlig jobbsökarcoachning och tusentals onlinekurser om allt från digitala färdigheter till ledarskap – helt gratis!

Träning och välbefinnande

Bli starkare, utvilad eller fri från stress!

Som komplett medlem får du:

Rabatter på hotell och spa

Vi erbjuder dig ett brett utbud av rabatter på hotell och spa över hela Finland. Reser du till stadens liv och rörelse eller till naturen?

Skydd för ditt hem och dina enheter

Som komplett medlem får du Sector Alarms heltäckande larmsystem installerat utan kostnad samt rabatt på en rad tillbehör. Vi erbjuder dig också F-Secure säkerhet till medlemspris.

Se alla dina medlemsförmåner


Psst…

Vi erbjuder studeranden ännu bättre tjänster!

Finns det studerande i din krets? Berätta för dem om YTK Arbetslivs studerandemedlemskap, som hjälper varje ung person att övergå till arbetslivet!

I studerandemedlemskapet ingår inte YTK Arbetslöshetskassa, men studerande har tillgång till alla tjänster och förmåner som YTK Arbetsliv erbjuder. Under våren kommer studenttjänsterna också att utökas till att omfatta gradu- och avhandlingshjälp. Så sprid budskapet – medlemskapet kostar bara 12 euro/år för studerandemedlemmar som ansluter sig efter den 1 januari 2024, eller 1 euro per månad!