Skip to content
Hem Träningar för ditt välbefinnande

Träningar för ditt väl­befinnande

Vill du sova bättre eller behöver du koppla av och återhämta dig? I Online-utbildningsbiblioteket för arbetslivet, som är en del av medlemsförmånerna, hittar du en omfattande uppsättning övningar som hjälper dig att stärka ditt psykiska välmående.

Pyöräilijä mäen päällä.

Vårt online-utbildningsbibliotek för arbetslivet, som är kostnadsfritt för våra medlemmar, erbjuder ett brett utbud av utbildningar för alla som letar efter verktyg för att stärka sitt mentala välbefinnande.

Om du ännu inte har utnyttjat online-utbildningsbiblioteket kan du börja med att registrera dig via OMA+!

Så här får du tillgång till online-utbildningsbiblioteket

Du kan till exempel hitta dessa tränings­paket:

Aivobic workouts – Håll huvudet kallt mitt i kaoset

Hur kan du hålla huvudet kallt och hålla dig fokuserad och avslappnad så att du undviker att älta det förflutna, frukta framtiden och distraheras av störningar i omgivningen? Ta en paus från din dagliga rutin och ägna dig åt en lätt hjärngympa till rytmisk musik! Aivobic är en behaglig aktivitet som du kan utföra med slutna ögon, i en fåtölj eller bekvämt liggandes på mattan. Du lär dig praktiska metoder för att bekämpa stress och distraktion i vardagen.

Lär dig att uppskatta din sömn

Vad är sömn och varför är det en viktig resurs för människor? I den här utbildningen förklarar sömnläkaren och fackboksförfattaren Henri Tuomilehto hur viktig sömnen är för människor. Du får lära dig att identifiera sömnbrist och hur du kan lära dig att förbättra din sömn.

Avslappningsövningar

I det här avsnittet får du lära dig om avslappningsövningar som du kan göra på jobbet för att lindra stress.

Psykologisk flexibilitet

Vi kan alla identifiera situationer där vi fastnar i en tanke eller känsla, oavsett om den är obehaglig eller behaglig. Mental flexibilitet gör det möjligt för oss att observera och till och med ingripa i våra egna tankar och känslor. I den här coachningen går vi igenom de mest relevanta frågorna för att förbättra vårt mentala välbefinnande.

Emotionella färdigheter för välbefinnande

Vad är emotionella färdigheter och vilken betydelse har de i arbetslivet? Hur yttrar sig känslor i vardagen och hur kan vi lära oss att utveckla dem? Utvecklingen av emotionella färdigheter stärker både individens och arbetsplatsens välbefinnande, förbättrar produktiviteten och kreativiteten och hjälper oss att hantera olika situationer genom att stärka de sociala färdigheterna. Innehållet är användbart ur perspektivet att stärka allas livshanteringsförmåga och välbefinnande och är inte begränsat till arbetssammanhang.

Psykiskt välbefinnande på arbetsplatsen

Den långsiktiga stress och de påfrestningar som arbetet innebär är en utmaning för var och en av oss. Denna utbildning fördjupar sig i arbetsutmattning och mentala hälsoutmaningar på arbetsplatsen. Vi går igenom tecken på utmattning, behandling och steg för att planera för återgång till arbetet. Vi kommer också att utforska utmaningarna med psykiskt välbefinnande, depression, ångest, alkoholproblem och förhandlingar om företagshälsovård i arbetsplatssammanhang.

Bättre återhämtning

Återhämtar du dig ordentligt från dina arbetsdagar? Känner du dig fortfarande trött när du vaknar? Den här coachningen, som sammanställts av Aava Virras proffs, ger dig tips för bättre återhämtning och sömn! Coachningen lämpar sig för alla som är intresserade av att förbättra sin sömn och återhämtning. Den lämpar sig också för personer som kämpar med stress och förtröttning samt för aktiva personer som behöver bättre återhämtning.

Praktiska sätt att stärka välbefinnandet på arbetsplatsen

Detta utbildningspaket tar ett praktiskt grepp på områdena för välbefinnande i arbetet. När du har tittat på helheten kommer du att kunna beskriva den bredare bilden av välbefinnande på jobbet och de faktorer som påverkar det. Du kommer att lära dig hur du kan ha en konkret inverkan på ditt eget välbefinnande på jobbet.

Work-Life balance

The term Work-Life Balance is getting more common and we are talking more and more about how we as employees can balance our work life and personal life in a good and healthy way. What does the science say about this? What conditions is necessary and is it even possible to achieve it? How can we review our own balance between our personal and working life? Here you will get a basic overview of the phenomena.

Stress management

The purpose of this course is to give you an insight into the psychology and physiology in stress reactions so that you can develop really effective tactics and skills in handling challenging situations in your daily life and at work. The content is applicable for anyone regardless of life situation or work position. 


Du kanske också är intresserad av