Skip to content

Hem Komplett medlemskap i YTK kommer att kosta 129 euro år 2024

Komplett medlemskap i YTK kommer att kosta 129 euro år 2024

Ämnen

  • YTK

Som komplett medlem i YTK har du ett brett utbud av förmåner som skyddar dig i arbetslivets upp- och nedgångar. YTK arbetslöshetskassan tar hand om din inkomsttrygghet och från YTK Arbetsliv kan du bland annat få en juridisk rådgivare för anställningsproblem, försäkring för både arbete och ledighet samt verktyg för att utveckla din kompetens. Nästa år kommer komplett medlemskap att kosta 129 euro.

Som komplett medlem betalar du år 2024 en medlemsavgift till YTK Arbetslöshetskassan på 105 euro och en medlemsavgift till YTK Arbetsliv på 24 euro. Båda fakturerar sina medlemsavgifter i början av året med separata fakturor.

Storleken på avgiften till YTK arbetslöshetskassan påverkas mest av medlemmarnas arbetslöshet. När arbetslösheten stiger måste vi avsätta mer pengar för de ersättningar vi betalar ut. För i år hade vi beräknat arbetslösheten till cirka 7,5 procent. Fram till sommaren var denna uppskattning korrekt, men har sedan dess börjat öka i takt med lågkonjunkturen. Vårt antagande är att arbetslösheten nästa år kommer att stiga till cirka 8% och att medlemsavgiften kommer att återspegla denna ökning.

Dra nytta av våra mångsidiga arbetslivstjänster! 

Som komplett medlem får du, utöver inkomstskydd, följande

  • En advokat som hjälper dig i knepiga situationer
  • Försäkring för juridiska kostnader vid tvister om anställningsvillkor
  • Olycksfallsförsäkring för fritid
  • Onlineutbildningsbibliotek med tusentals utbildningar
  • Många andra användbara förmåner

Även om du bara använder några av de förmåner som YTK Arbetsliv erbjuder dig varje år, kan du spara tusentals euro!

Kom ihåg att kontrollera dina kontaktuppgifter och använda e-fakturering

Nästa års medlemsavgifter kommer att skickas ut i januari. För att vi ska kunna ta emot din betalning behöver vi dina aktuella kontaktuppgifter. Kom ihåg att kontrollera att de är uppdaterade! Du kan enkelt kontrollera och uppdatera dina kontaktuppgifter i OMA+.

Vi rekommenderar också att du använder dig av e-fakturering om du inte redan har det. E-fakturering är det enklaste sättet att se till att din räkning betalas i tid och att du kan fortsätta att dra nytta av vårt omfattande utbud av tjänster för arbetslivet. Om du byter till e-fakturering nu deltar du dessutom i en utlottning! Läs mer.