Skip to content

Hem Olyckan for iväg med Markus tänder – försäkringen ersatte den stora tandreparationen

Olyckan for iväg med Markus tänder – försäkringen ersatte den stora tandreparationen

Ämnen

  • Försäkring

”Medlemskapet och försäkringsförmånen har varit enbart ett plus. För jag sparar redan för en ny tand ett par tusen – en stor summa, åtminstone för mig!”

Ett leende, bredare än förr med försäkringen

Vem: Markus, ingenjjör, 35 år
Vad hände,
 tandolycksfall
​​​​​​​Hur redde det upp sig:
 olycksfallsförsäkringen för fritiden ersatte en tandreparation för tusentals euro

Förra vintern bytte Markus däck på bilen, när däcknyckeln plötsligt slintade och träffade tänderna. Det såg naturligtvis illa ut. En tand gick genast av, så det gällde att snabbt komma till tandläkaren.

Man försökte reparera tanden, men den hade brutits så illa, att reparationen inte höll. Senare gick ännu två tänder av, som också hade blivit illa träffade. Det innebar alltså en lite större reparation av tandgarnityret.

Markus beslutade utnyttja medlemsförmånen med olycksfallsförsäkringen för fritiden: ”Jag gjorde en skadeansökan till försäkringsbolaget genast för den första tanden, och för de följande en förlängd ansökan.”

Markus fick slutligen ett allt bredare leende, då de skadade tänderna ersattes med implant. Den stora reparationsåtgärden tar sin egen tid, för implanten kan sätta sin först ett halvt år efter att de gamla tänderna avlägsnats. ” Det ser jag fram emot med ett lite blygsammare leende”, säger Markus med en grimas och fortsätter: ”Medlemskapet och försäkringsförmånen har varit enbart ett plus, för jag sparar redan för t.o.m. en ny tand ett par tusen – en stor summa, åtminstone för mig!”