Hyppää sisältöön

Etusivu Valitse vapaus – Power Platform -mikrotutkinnolla kohti tulevaisuutta

Valitse vapaus – Power Platform -mikrotutkinnolla kohti tulevaisuutta

Aiheet

  • Opiskelu
  • Osaamisen kehittäminen

Jokaisella on erityisosaamista siitä, miten omaa työtä voisi parantaa ja tehdä mielekkäämmäksi digitaalisesti. Nyt näiden ideoiden toteuttaminen on helpompaa ja nopeampaa kuin koskaan aiemmin. 

Teknologian kehitys ja tekoäly ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia tehdä työstämme tehokkaampaa ja mielekkäämpää. Siinä missä ennen tarvittiin koodaustaitoja sovelluskehitykseen, voi kuka tahansa nyt itse rakentaa omaa työtään ja rutiinejaan helpottavat automatisoinnit ja sovellukset.  

Microsoftin uusi Power Platform -mikrotutkinto antaa jokaiselle meistä eväät luoda sovelluksia omaan ja työyhteisön käyttöön. Korkeakoulutasoinen Power Platform -mikrotutkinto on maksuton ja avoin kaikille. Se on saatavilla englanniksi. Kahdeksan (8) opintopisteen mittainen kokonaisuus on toteutettu yhteistyössä korkeakoulujen, Microsoftin, Forward Foreverin, Sulavan ja Arrow ECS Finlandin kanssa. 

Microsoft Power Platformin avulla voi ideat muuttaa sovelluksiksi ilman ohjelmointia. Toimivan sovelluksen saa luotua nopeasti valmiista palikoista rakentaen, minkä jälkeen sitä voi kokeilla käytännössä ja jalostaa yhdessä kollegoiden tai tekoälyn kanssa. Power Platform -osaajat tuovat työyhteisöön innovaatioita, ketteryyttä ja samalla he tehostavat digitaalista muutosta.

”Tekoälyn kehityksen seuraava suuri askel on mahdollistaa meidät kaikki luomaan arkea helpottavia sovelluksia ilman, että koodaamisosaaminen muodostuisi esteeksi. Me korkeakouluna haluamme tukea kaikkia oppimaan tämän murroksen työvälineitä ja hahmottamaan mahdollisuuksia omien ideoidensa toteuttamiseen. Mikrotutkinto kokoaa Microsoft Power Platformin hyödyntämiseen tarvittavat tiedot ja taidot inspiroivaan opintopolkuun ja täydentää ymmärrystä sovelluskehittämisestä ja digitaalisesta murroksesta”, sanoo Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén

”Sulavalle on tärkeää olla mukana edistämässä yhteiskunnan digitalisaatiota ja kouluttautumismahdollisuuksia. Tekoälyn aikakaudella työn automatisointi lisääntyy ja low-code-osaaminen avaa mielenkiintoisia työmahdollisuuksia. Suosittelemme Power Platform -mikrotutkinnon suorittamista jokaiselle uusia mahdollisuuksia etsivälle! Microsoftin virallisena koulutuskumppanina tarjoamme Power Platform -koulutusta heille, jotka haluavat syventää osaamistaan”, sanoo Aki Antman, Sulavan toimitusjohtaja. 

”Jatkuvan oppimisen tukeminen on Arrow’n toiminnan keskiössä ja olemme panostaneet esimerkiksi Microsoft Power Platform -osaamisen kehittämiseen jo vuosia”, kertoo Jyrki Korhonen, maajohtaja, Arrow ECS Finlandilta. 

”Yritysten menestymisen esteenä on usein krooninen pula osaajista. Haluamme olla mukana tukemassa tulevaisuuden asiantuntijoita ja auttamassa opiskelijoiden työllistymisessä. Nyt julkaistava Power Platform -mikrotutkinto tuo uusia osaajia ja avaa mahdollisuuksia”, Korhonen jatkaa.  

”Forward Foreverin missiona on auttaa ihmisiä ja organisaatioita menestymään Microsoft Power Platformin avulla ja siitä syystä olemme erittäin innoissamme, että olemme saaneet olla mukana tässä hankkeessa. Power Platform -mikrotutkinto voi toimia lähtölaukauksena uudelle uralle ja suosittelemme sitä lämpimästi jokaiselle, jota kiinnostaa tulevaisuuden työelämän kehittäminen teknologian avulla”, kertoo Olli Korpelainen, toimitusjohtaja, Forward Forever.   

Power Platform -mikrotutkinto on osa Taitoja työelämään -yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on saada 100 000 uutta tai lisäkoulutettua teknologiaosaajaa viiden vuoden aikana. Ohjelman kautta jo 36 800 osaajaa on tähän mennessä saanut uusia teknologiataitoja. Taitoja työelämään -hanke tarjoaa myös esimerkiksi Kyberturvan mikrotutkinnon ja suositun Practical AI -kurssin. Ensi keväänä avautuu uusi mikrotutkinto, jonka myötä jokainen pääsee tekemään tekoälystä työparin sovelluskehitykseen. 

Maksuton Power Platform -mikrotutkinto odottaa vain yhden klikkauksen päässä. Tartu vapauteen: aka.ms/powerplatformtaidot