Skip to content

Hem Försäkringen räddade seglaren från att bli lidande av knäskadan

Försäkringen räddade seglaren från att bli lidande av knäskadan

Ämnen

  • Försäkring

Båten hade en livboj och seglaren en olycksfallsförsäkring för fritiden – se, hur Topi klarade sig!

Knäet i skick med hjälp av försäkringen

Vem: Topi, en restaurangkock, 33 år
Vad hände: en knäskada
Hur ordnade det upp sig: olycksfallsförsäkringen för fritiden ersatte mottagningen hos specialistläkaren och magnetröntgen

”Jag var ute och seglade, när båten krängde till följd av en vindpust, jag gled delvis över båtsuden och knät  förvreds”, berättar vår medlem Topi. Han försökte stå ut med sitt onda knä i några månader, tills han fick ett tips om att uppsöka magnetröntgen, och med dess hjälp kunde man ställa en noggrann diagnos.

Med remiss av läkaren vid arbetshälsovården fick Topi komma till en specialistläkare och magnetröntgen. Det framgick att den inre knäspiralen hade blivit skadad.. Efter en liten operation fick man den  igen i skick.

Alla kostnader, allt från specialistläkarens mottagning , omfattades av den förmånliga och täckande olycksfallsförsäkringen för fritiden , vilken ingår i medlemskapet i YTK- Föreningen.  ”Jag är verkligen nöjd med försäkringen och vården av skadan förlöpte utan besvär. Inte i något skede betalade jag något själv, utan betalningarna sköttes mellan försäkringsbolaget och läkarstationen. Motsvarande försäkringar skulle ha kostat mångdubbelt mer och man hade hade skaffat dem själv.”