Hyppää sisältöön

Etusivu Työelämäopas Lomautus Määräaikaisen työntekijän lomauttaminen

Määräaikaisen työntekijän lomauttaminen

Lomauttamisen aikana työnteko ja palkanmaksu keskeytyvät työnantajan aloitteesta väliaikaisesti, mutta työsuhde on muutoin voimassa. Lomautus voi olla voimassa toistaiseksi tai määräajan sekä osittainen tai kokoaikainen.

Työnantaja saa lomauttaa määräaikaisessa työsuhteessa olevan työntekijän vain silloin, jos määräaikainen työntekijä on vakituisen työntekijän sijaisena ja työnantajalla olisi oikeus lomauttaa vakituinen työntekijä, jos hän olisi työssä.

Koulutusvinkkejä aiheesta

Voit tutustua aiheeseen lisää myös jäsenetuihisi kuuluvassa työelämän verkkokoulutuskirjastossa. Katsellaksesi koulutuksia, sinun tulee olla rekisteröitynyt verkkokoulutuskirjaston käyttäjäksi. Jos olet jo hyödyntänyt maksuttoman jäsenetusi ja ottanut palvelun käyttöön, kirjaudu sisään ja klikkaa suoraan koulutuksiin alla olevista linkeistä. Jos et vielä ole rekisteröitynyt palveluun, voit tehdä sen jäsentemme OMA+-palvelussa osiossa Webinaarit ja koulutukset. 

Työsopimuslaki – 6. Lomautus

Esihenkilön työsuhdejuridiikka kunnassa – 10. Lomautus

Katso asianajajan ohjeet

Lakiruutu-videolla asianajaja käy läpi lomautuksen perusteita, työskentelyä toiselle työnantajalle lomautuksen aikana, irtisanoutumista lomautuksen aikana ja 200 päivän jälkeen maksettavaa korvausta. Lisäksi videolla käydään läpi loman kertymiseen ja luontoisetuihin liittyviä asioita lomautuksen aikana.

Katso Lakiruudut YTK Työelämän jäsenten OMA+-palvelussa osiossa Webinaarit ja koulutukset!